Showing 1–10 of 39 results

Άνηθος

1.00 Με ΦΠΑ

Ο άνηθος χρηστιμοποιείται σε σαλάτες, σούπες, διάφορες σάλτσες κ.α. Το χαρακτηριστικό του άρωμα μοιάζει με αυτό του γλυκάνισου.

Αντίδια

2.00 Με ΦΠΑ

Τα αντίδια είναι πλούσια σε βιταμίνες Β1, Β2 και καροτενοειδή καθώς και σε ανόργανα στοιχεία όπως Κ, Νa, P και Μg. Η πικρή τους γεύση οφείλεται στις ουσίες λακτουκίνη, λακτουκοπικρίνη και παράγωγα τους.Παλιότερα, οι λαϊκοί θεραπευτές χρησιμοποιούσαν τα αντίδια για την θεραπεία ασθενειών του ήπατος και της χολής. Πλέον έχει φανεί από κλινικές έρευνες πως ένα συστατικό που περιέχεται, το κιχώριο, έχει όντως ηπατοπροστατευτική δράση.  Τα αντίδια καταναλώνονται συνήθως σε βραστή σαλάτα.

Ηλιόσπορος Bio

4.00 Με ΦΠΑ

Οι ηλιόσποροι μας είναι περισσότερο γνωστοί για τη γεύση τους παρά για τις μοναδικές τους θεραπευτικές ιδιότητες, που είναι μάλιστα ιδιαίτερα πολύτιμες. Είναι μια από τις πλουσιότερες πηγές βιταμίνης Ε στη φυση, αποτελούν σημαντική πηγή και άλλων αντιοξειδωτικών συστατικών, είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία,  περιέχουν φυτικές στερόλες  κ.α.

Ηλιόσπορος Βio

2.00 Με ΦΠΑ

Οι ηλιόσποροι μας είναι περισσότερο γνωστοί για τη γεύση τους παρά για τις μοναδικές τους θεραπευτικές ιδιότητες, που είναι μάλιστα ιδιαίτερα πολύτιμες. Είναι μια από τις πλουσιότερες πηγές βιταμίνης Ε στη φυση, αποτελούν σημαντική πηγή και άλλων αντιοξειδωτικών συστατικών, είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία,  περιέχουν φυτικές στερόλες  κ.α.

Καρότα

2.20 Με ΦΠΑ

Το καρότο είναι μία εξαιρετική τροφή για τον οργανισμό αφού είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, όπως επίσης και Β1, Β2. Τρώγεται ωμό είτε σκέτο, είτε σε σαλάτες ή μαγειρεμένο με τα φαγητά.

Κουνουπίδι

3.00 Με ΦΠΑ

Το κουνουπίδι λέγεται ότι προέρχεται από το άγριο λάχανο που ευδοκιμούσε στην Ασία. Ανήκει στην ίδια κατηγορία λαχανικών με το μπρόκολο. Είναι πλούσιο σε Σίδηρο, Μαγνήσιο, Φώσφορο, Ασβέστιο, Βιταμίνη C κ.α. Καταναλώνεται ωμό, βραστό ή στον ατμό.

Κρεμμυδάκι φρέσκο

1.00 Με ΦΠΑ

Τα φρέσκα κρεμμυδάκια περιέχουν σημαντικά ποσοστά φυτικών ινών, Βιταμίνης C και Α κ.α., όπως και πολύτιμα αντιοξειδωτικά συστατικά. Τρώγονται συνήθως ωμά σε σαλάτες.

Κρεμμύδια ξερά

2.00 Με ΦΠΑ

Το κρεμμύδι, όπως και το σκόρδο, ανήκουν στο γένος Άλλιο, και τα δύο είναι πλούσια σε θείο που ευθύνονται για την πικάντικη οσμή και για πολλά από τα υγιεινά τους πλεονεκτήματα. Το καταναλώνουμε συνήθως ωμό στις σαλάτες αλλά και μαγειρεμένο στα φαγητά.

Λάχανο άσπρο

1.30 Με ΦΠΑ

Το λάχανο είναι μια καλή πηγή βήτα-καροτίνης, βιταμίνης C, φυτικών ινών και μαγγανίου.
Καταναλώνεται ωμό σε σαλάτες ή και μαγειρεμένο όπως λαχανοσαρμάδες.

Λάχανο κόκκινο

1.90 Με ΦΠΑ

Το κόκκινο λάχανο είναι πλούσιο σε διάφορες βιταμίνες, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Α, C και Κ, καθώς και σε κάλιο, μέταλλα και μαγγάνιο. Επίσης, εκτός από πολυφαινόλες, το κόκκινο λάχανο είναι πλούσιο σε β-καροτίνη, η οποία προσφέρει αντιοξειδωτικά οφέλη, Συνήθως καταναλώνεται ωμό σε σαλάτες.