Showing 1–10 of 39 results

Αγγούρια

2.20 Με ΦΠΑ

Το αγγούρι ανήκει στην οικογένεια κολοκυνθοειδών. Καταναλώνεται ωμό, είτε σκέτο ή σε σάλατα.

Αντίδια

2.00 Με ΦΠΑ

Τα αντίδια είναι πλούσια σε βιταμίνες Β1, Β2 και καροτενοειδή καθώς και σε ανόργανα στοιχεία όπως Κ, Νa, P και Μg. Η πικρή τους γεύση οφείλεται στις ουσίες λακτουκίνη, λακτουκοπικρίνη και παράγωγα τους.Παλιότερα, οι λαϊκοί θεραπευτές χρησιμοποιούσαν τα αντίδια για την θεραπεία ασθενειών του ήπατος και της χολής. Πλέον έχει φανεί από κλινικές έρευνες πως ένα συστατικό που περιέχεται, το κιχώριο, έχει όντως ηπατοπροστατευτική δράση.  Τα αντίδια καταναλώνονται συνήθως σε βραστή σαλάτα.

Καρότα

2.20 Με ΦΠΑ

Τα καρότα είναι μια εξαιρετική τροφή για τη οργανισμό πλούσια σε Βιταμίνη Α, Β1 αλλα και Β2. Το τρώμε συνήθως ώμο σε σαλάτες, είτε μεσα στο φαγητό αλλα και σε φρέσκους φυσικούς χυμούς.

Καρπούζι

1.00 Με ΦΠΑ

Το καρπούζι είναι ένα απο τα πιο δροσιστικά καλοκαιρινά φρούτα, ιδανικό για κατανάλωση σε φέτες ή φρουτοσαλάτες. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, αντιοξειδωτικές ουσίες κ.α.

Κολοκυθάκια

2.20 Με ΦΠΑ

Το κολοκυθάκι είναι καλοκαιρινό λαχανικό. Συνήθως το καταναλώνουμε στα παραδοσιακά γεμιστά και το μπριάμ, τους κολοκυθοκεφτέδες και σε πολλά αλλα πιάτα. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, που το καθιστά «φτωχό» σε θερμίδες, όχι όμως σε θρεπτικά συστατικά.

Κρεμμύδια ξερά

2.00 Με ΦΠΑ

Το κρεμμύδι, όπως και το σκόρδο, ανήκουν στο γένος Άλλιο, και τα δύο είναι πλούσια σε θείο που ευθύνονται για την πικάντικη οσμή και για πολλά από τα υγιεινά τους πλεονεκτήματα. Το καταναλώνουμε συνήθως ωμό στις σαλάτες αλλά και μαγειρεμένο στα φαγητά.

Λευκή quinoa (Κινόα) Bio

7.00 Με ΦΠΑ

Η κινόα θεωρείται δημητριακό ολικής αλέσεως. Η κινόα έχει αποδειχτεί ότι προστατεύει τον ανθρώπινο οργανισμό από την καρδιαγγειακή νόσο, τον διαβήτη τύπου 2, την υψηλή πίεση στο αίμα, το καρκίνο του ορθού και την παχυσαρκία. Τρώγεται κυρίως βρασμένη, είτε ως κυρίως πιάτο, είτε ως συνοδευτικό στο πιάτο ή και μεσα στη σαλάτα.

Λευκή quinoa (Κινόα) Bio

3.50 Με ΦΠΑ

Η κινόα θεωρείται δημητριακό ολικής αλέσεως. Η κινόα έχει αποδειχτεί ότι προστατεύει τον ανθρώπινο οργανισμό από την καρδιαγγειακή νόσο, τον διαβήτη τύπου 2, την υψηλή πίεση στο αίμα, το καρκίνο του ορθού και την παχυσαρκία. Τρώγεται κυρίως βρασμένη, είτε ως κυρίως πιάτο, είτε ως συνοδευτικό στο πιάτο ή και μεσα στη σαλάτα.

Μαϊντανός

1.00 Με ΦΠΑ

Ο μαϊντανός είναι πηγή φλαβοειδών και αντιοξειδωτικών. Είναι κύριο συστατικό στις σαλάτες, χαρακτηριστικό είναι το έντονο άρωμα του.

Μαρούλι

3.00 Με ΦΠΑ

Το μαρούλι είναι ετήσιο, ποώδες φυτό γρήγορης ανάπτυξης. Τρώγεται ωμό, σκέτο ή σε σαλάτες αλλά και μαγειρεμένο. Είναι από τα λαχανικά που έχουν την μεγαλύτερη θρεπτική αξία. Περιέχει βιταμίνες Α, Β, C,D και Ε, ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο και πολλά ακομη.