Showing 11–20 of 26 results

Μελιτζάνα

2.00 Με ΦΠΑ

Η μελιτζάνα κυριαρχεί σε πολλά πιάτα των χωρών της Μεσογείου (μουσακάς παπουτσάκια κ.α.) Γίνεται επίσης ψητή, τηγανιτή, βραστή, σαλάτα κ.α. Είναι φτωχή σε θερμίδες, όμως πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

Μπρόκολο

3.30 Με ΦΠΑ

Το μπρόκολο φαίνεται πως αποτελεί πολλαπλό όπλο κατά του καρκίνου. Περιέχει Βιταμίνες C, K, κάλλιο, μαγγάνιο, σίδηρο κ.α. Είναι φτωχό σε θερμίδες. Καταναλώνεται συνήθως μαγειρεμένο, βρασμένο ή και στον ατμό.

Νιφάδες βρώμης Bio

4.00 Με ΦΠΑ

Η βρώμη έχει σημαντικές ιδιότητες διότι περιέχει ένα τύπο φυτικής διαλυτής ίνας γνωστή ως β-γλυκάνη. Η β-γλυκάνη ανήκει στην κατηγορία των μη εύπεπτων πολυσακχαριτών. Τρώγεται σαν πρωινό μόνη της ή μαζί με άλλα δημητριακά, ή μπορεί να αντικαταστήσει άλλα υλικά στο φαγήτο, όπως το αλεύρι στα μπιφτέκια κ.α.

Παντζάρι

2.00 Με ΦΠΑ

Το παντζάρι ή κοκκινογούλι, είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο κ.α. Τρώγεται τόσο ωμό όσο και μαγειρεμένο, συνήθως σε σαλάτες.

Πατάτα

1.60 Με ΦΠΑ

Η πατάτα γνωστή και ως «γεώμηλο» αποτελεί τμήμα της βασικής διατροφής του πληθυσμού στην Ελλάδα. Περιέχει σημαντικές ποσότητες υδατανθράκων καθως και βιταμίνης C.

Πιπεριά φλωρίνης

3.00 Με ΦΠΑ

Οι κόκκινες πιπεριές αποτελούν καλή πηγή φυτικών ινών, φολλικού οξέος, βιταμίνης Κ και μαγγανίου. Και είναι ιδιαίτερα πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά όπως: Βιταμίνη Α, Βιταμίνη C, Βιταμίνη Β6 κα. Τρώγεται ωμή στη σαλάτα, ψητή, τις βάζουμε στα γεμιστά και σε πολλά φαγητά.

Πράσα

2.50 Με ΦΠΑ

Το πράσο θα πρέπει να κατέχει σημαντική θέση στην κουζίνα μας. Τα πράσα περιέχουν σημαντικά φλαβονοειδή αντιοξειδωτικά, μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες που έχουν αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία, καθώς είναι και πολύ φτωχά σε θερμίδες. Καταναλώνονται ωμά ή μαγειρεμένα στο φαγητό.

Ρόκα

1.00 Με ΦΠΑ

Η ρόκα είναι ένα λαχανικό με σημαντικά οφέλη για την υγεία μας. Πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Συνήθως καταναλώνεται ωμή, μέσα σε σαλάτες.

Ρύζι καστανό κοντό αναποφλοίωτο Bio

4.20 Με ΦΠΑ

Το καστανό ρύζι είναι η «ακατέργαστη» εκδοχή του κλασικού λευκού, που όλοι γνωρίζουμε. Ωστόσο το καστανό είναι κλάσεις ανώτερο σε θρεπτική αξία, καθώς, διατηρώντας το κέλυφος είναι πιο εύπεπτο και ελαφρύ για το στομάχι. Είναι πλούσιο σε  φυτικές ίνες, βοηθά στην απώλεια βάρους και ειναι αντιοξειδωτική πηγή.

Σπανάκι

2.50 Με ΦΠΑ

Το σπανάκι έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε σίδηρομ βιταμίνες του συμπλέγματος Β και C, χλωροφύλλη κ.α. Βοηθά στη σωστή λειτουργία του εντέρου και κατά της αναιμίας. Τρώγεται μεγειρεμένο (σπανακόρυζο), σε πίτες αλλά και ωμό σε σαλάτες.