Showing 13–24 of 37 results

Μαρούλι

3.00 Με ΦΠΑ

Το μαρούλι είναι ετήσιο, ποώδες φυτό γρήγορης ανάπτυξης. Τρώγεται ωμό, σκέτο ή σε σαλάτες αλλά και μαγειρεμένο. Είναι από τα λαχανικά που έχουν την μεγαλύτερη θρεπτική αξία. Περιέχει βιταμίνες Α, Β, C,D και Ε, ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο και πολλά ακομη.

Μαρούλι Σγουρό

3.00 Με ΦΠΑ

Το μαρούλι είναι ετήσιο, ποώδες φυτό γρήγορης ανάπτυξης. Τρώγεται ωμό, σκέτο ή σε σαλάτες αλλά και μαγειρεμένο. Είναι από τα λαχανικά που έχουν την μεγαλύτερη θρεπτική αξία. Περιέχει βιταμίνες Α, Β, C,D και Ε, ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο και πολλά ακομη.

Μπρόκολο

3.00 Με ΦΠΑ

Το μπρόκολο φαίνεται πως αποτελεί πολλαπλό όπλο κατά του καρκίνου. Περιέχει Βιταμίνες C, K, κάλλιο, μαγγάνιο, σίδηρο κ.α. Είναι φτωχό σε θερμίδες. Καταναλώνεται συνήθως μαγειρεμένο, βρασμένο ή και στον ατμό.

Νιφάδες βρώμης Bio 0,5kg

2.00 Με ΦΠΑ

Η βρώμη έχει σημαντικές ιδιότητες διότι περιέχει ένα τύπο φυτικής διαλυτής ίνας γνωστή ως β-γλυκάνη. Η β-γλυκάνη ανήκει στην κατηγορία των μη εύπεπτων πολυσακχαριτών. Τρώγεται σαν πρωινό μόνη της ή μαζί με άλλα δημητριακά, ή μπορεί να αντικαταστήσει άλλα υλικά στο φαγήτο, όπως το αλεύρι στα μπιφτέκια κ.α.

Νιφάδες βρώμης Bio kg

4.00 Με ΦΠΑ

Η βρώμη έχει σημαντικές ιδιότητες διότι περιέχει ένα τύπο φυτικής διαλυτής ίνας γνωστή ως β-γλυκάνη. Η β-γλυκάνη ανήκει στην κατηγορία των μη εύπεπτων πολυσακχαριτών. Τρώγεται σαν πρωινό μόνη της ή μαζί με άλλα δημητριακά, ή μπορεί να αντικαταστήσει άλλα υλικά στο φαγήτο, όπως το αλεύρι στα μπιφτέκια κ.α.

Παντζάρι

2.20 Με ΦΠΑ

Το παντζάρι ή κοκκινογούλι, είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο κ.α. Τρώγεται τόσο ωμό όσο και μαγειρεμένο, συνήθως σε σαλάτες.

Πατάτα

1.80 Με ΦΠΑ

Η πατάτα γνωστή και ως “γεώμηλο” αποτελεί τμήμα της βασικής διατροφής του πληθυσμού στην Ελλάδα. Περιέχει σημαντικές ποσότητες υδατανθράκων καθως και βιταμίνης C.

Πορτοκάλια bio

1.60 Με ΦΠΑ

Εχουν υψηλή  περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, βοηθώντας στην προστασία των κυττάρων μας από πιθανές βλάβες και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Μόνο ένα μεσαίο πορτοκάλι θα εξασφαλίσει την συνιστώμενη ημερήσια δόση της βιταμίνης C για ενήλικες.

Πράσα

2.50 Με ΦΠΑ

Το πράσο θα πρέπει να κατέχει σημαντική θέση στην κουζίνα μας. Τα πράσα περιέχουν σημαντικά φλαβονοειδή αντιοξειδωτικά, μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες που έχουν αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία, καθώς είναι και πολύ φτωχά σε θερμίδες. Καταναλώνονται ωμά ή μαγειρεμένα στο φαγητό.

Ραπανάκι Κόκκινο Bio

1.00 Με ΦΠΑ

Τα ραπανάκια έχουν άφθονες βιταμίνες και μέταλλα. Αυτές οι βιταμίνες και τα μέταλλα περιλαμβάνουν:

  • Φολικό οξύ: Γνωστό και ως βιταμίνη Β, συνθέτει λευκά/ερυθρά αιμοσφαίρια στο μυελό των οστών και είναι απαραίτητο για τη διαδικασία δημιουργίας DNA και RNA.
  • Κάλιο: Αυτό το μέταλλο ρυθμίζει και διατηρεί τα υγρά του σώματος σε ισορροπία. Υποστηρίζει, επίσης, τη σωστή λειτουργία της καρδιάς και τη λειτουργία ολόκληρου του νευρικού συστήματος.
  • Βιταμίνη C: Η βιταμίνη C εμπλέκεται σε πολλές σημαντικές λειτουργίες στο σώμα και μπορεί να βοηθήσει στο σχηματισμό κολλαγόνου και στην ενίσχυση των τοιχωμάτων των αιμοφόρων αγγείων.
  • Βιταμίνη Β6: Μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη, γνωστή και ως πυριδοξίνη, χρειάζεται για πολλές ενζυμικές αντιδράσεις στο σώμα, κυρίως τον μεταβολισμό.

Ρόκα

1.00 Με ΦΠΑ

Η ρόκα είναι ένα λαχανικό με σημαντικά οφέλη για την υγεία μας. Πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Συνήθως καταναλώνεται ωμή, μέσα σε σαλάτες.

Ρύζι καστανό αναποφλοίωτο Bio 0.5kg

2.10 Με ΦΠΑ

Το καστανό ρύζι είναι η «ακατέργαστη» εκδοχή του κλασικού λευκού, που όλοι γνωρίζουμε. Ωστόσο το καστανό είναι κλάσεις ανώτερο σε θρεπτική αξία, καθώς, διατηρώντας το κέλυφος είναι πιο εύπεπτο και ελαφρύ για το στομάχι. Είναι πλούσιο σε  φυτικές ίνες, βοηθά στην απώλεια βάρους και ειναι αντιοξειδωτική πηγή.