Showing 13–24 of 36 results

Μαρούλι

3.00 Με ΦΠΑ

Το μαρούλι είναι ετήσιο, ποώδες φυτό γρήγορης ανάπτυξης. Τρώγεται ωμό, σκέτο ή σε σαλάτες αλλά και μαγειρεμένο. Είναι από τα λαχανικά που έχουν την μεγαλύτερη θρεπτική αξία. Περιέχει βιταμίνες Α, Β, C,D και Ε, ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο και πολλά ακομη.

Μπρόκολο

3.30 Με ΦΠΑ

Το μπρόκολο φαίνεται πως αποτελεί πολλαπλό όπλο κατά του καρκίνου. Περιέχει Βιταμίνες C, K, κάλλιο, μαγγάνιο, σίδηρο κ.α. Είναι φτωχό σε θερμίδες. Καταναλώνεται συνήθως μαγειρεμένο, βρασμένο ή και στον ατμό.

Νιφάδες βρώμης Bio

4.00 Με ΦΠΑ

Η βρώμη έχει σημαντικές ιδιότητες διότι περιέχει ένα τύπο φυτικής διαλυτής ίνας γνωστή ως β-γλυκάνη. Η β-γλυκάνη ανήκει στην κατηγορία των μη εύπεπτων πολυσακχαριτών. Τρώγεται σαν πρωινό μόνη της ή μαζί με άλλα δημητριακά, ή μπορεί να αντικαταστήσει άλλα υλικά στο φαγήτο, όπως το αλεύρι στα μπιφτέκια κ.α.

Νιφάδες βρώμης Bio

2.00 Με ΦΠΑ

Η βρώμη έχει σημαντικές ιδιότητες διότι περιέχει ένα τύπο φυτικής διαλυτής ίνας γνωστή ως β-γλυκάνη. Η β-γλυκάνη ανήκει στην κατηγορία των μη εύπεπτων πολυσακχαριτών. Τρώγεται σαν πρωινό μόνη της ή μαζί με άλλα δημητριακά, ή μπορεί να αντικαταστήσει άλλα υλικά στο φαγήτο, όπως το αλεύρι στα μπιφτέκια κ.α.

Παντζάρι

2.00 Με ΦΠΑ

Το παντζάρι ή κοκκινογούλι, είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο κ.α. Τρώγεται τόσο ωμό όσο και μαγειρεμένο, συνήθως σε σαλάτες.

Πατάτα

1.80 Με ΦΠΑ

Η πατάτα γνωστή και ως “γεώμηλο” αποτελεί τμήμα της βασικής διατροφής του πληθυσμού στην Ελλάδα. Περιέχει σημαντικές ποσότητες υδατανθράκων καθως και βιταμίνης C.

Πράσα

2.50 Με ΦΠΑ

Το πράσο θα πρέπει να κατέχει σημαντική θέση στην κουζίνα μας. Τα πράσα περιέχουν σημαντικά φλαβονοειδή αντιοξειδωτικά, μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες που έχουν αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία, καθώς είναι και πολύ φτωχά σε θερμίδες. Καταναλώνονται ωμά ή μαγειρεμένα στο φαγητό.

Ρόκα

1.00 Με ΦΠΑ

Η ρόκα είναι ένα λαχανικό με σημαντικά οφέλη για την υγεία μας. Πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Συνήθως καταναλώνεται ωμή, μέσα σε σαλάτες.

Ρύζι καστανό κοντό αναποφλοίωτο Bio

4.20 Με ΦΠΑ

Το καστανό ρύζι είναι η «ακατέργαστη» εκδοχή του κλασικού λευκού, που όλοι γνωρίζουμε. Ωστόσο το καστανό είναι κλάσεις ανώτερο σε θρεπτική αξία, καθώς, διατηρώντας το κέλυφος είναι πιο εύπεπτο και ελαφρύ για το στομάχι. Είναι πλούσιο σε  φυτικές ίνες, βοηθά στην απώλεια βάρους και ειναι αντιοξειδωτική πηγή.

Ρύζι καστανό κοντό αναποφλοίωτο Bio

2.10 Με ΦΠΑ

Το καστανό ρύζι είναι η «ακατέργαστη» εκδοχή του κλασικού λευκού, που όλοι γνωρίζουμε. Ωστόσο το καστανό είναι κλάσεις ανώτερο σε θρεπτική αξία, καθώς, διατηρώντας το κέλυφος είναι πιο εύπεπτο και ελαφρύ για το στομάχι. Είναι πλούσιο σε  φυτικές ίνες, βοηθά στην απώλεια βάρους και ειναι αντιοξειδωτική πηγή.

Σελινόριζα

1.60 Με ΦΠΑ

Οι σελινόριζες είναι πλούσιες σε κάλιο και αποτελούν επίσης μια πολύ καλή πηγή βιταμίνης C. Καταναλώνονται ωμές σε σαλάτες, αλλά και μαγειρεμένες σε σούπες, φρικασέ αλλά και με κρέας.

Σέσκουλο

1.00 Με ΦΠΑ

Τα σέσκουλα έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, παρέχουν πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, νάτριο ψευδάργυρο στον οργανισμό, ενώ ταυτόχρονα μας παρέχουν βιταμίνη C, βιταμίνη Α και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Καταναλώνονται συνήθως βραστά σε σαλάτες, πίτες κ.α.